Een wandeling

Hotel Restaurant Kasteel Wurfeld is gelegen midden in het fraaie wandelgebied van grenspark Kempen-Broek. Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg ligt het grenspark wat uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het strekt zich uit over de gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het bijzondere en afwisselende landschap bestaat uit meerdere aan elkaar grenzende delen. Ieder deel heeft wel iets bijzonders te bieden en straalt zijn eigen sfeer uit.
Wandelaars en fietsers, ruiters en mountainbikers kunnen via bewegwijzerde routes de diverse landschappen in al hun facettten ontdekken in hun eigen tempo. De meeste gebieden hebben hun eigen decoratieve elementen.

Op de parkeerplaats van het hotel is het startpunt van 5 verschillende wandelroutes varierend van 1.5km tot bijna 10 kilometer. In de receptie van het hotel zijn wandelkaarten verkrijgbaar. In de bewegwijzerde wandelgebieden kun je de diverse wandeltochten moeiteloos combineren.

 

Met de fiets er op uit

Kasteel Wurfeld is gelegen aan een knooppunt van het grensoverschrijdende fiets route netwerk. Het totale netwerk is 1000 kilometer lang, waarvan 300 kilometer autovrij. Op de kaart, via de receptie van het Kasteel te verkrijgen, staan de nummers die de knooppunten vormen voor de basis van de bewegwijzering. Met dit systeem kun je zelf je eigen route samenstellen. Alle routes kunnen in twee richtingen worden gefietst.

Kasteel Wurfeld ligt direct bij een van de knooppunten van het fietsroute netwerk in het grensgebied van Nederland en Belgie. Natuur is hier nog ruim voorhanden en de ritten voeren je afwisselend door bossen en andere natuurgebieden. Voor een deel vormt de Maas de grens tussen de beide Limburgen. Een groot aantal bruggen en veerpontjes maken het mogelijk om ook eens een kijkje aan de andere kant van de grens te nemen.

Hotel restaurant Kasteel Wurfeld heeft een fiets arrangement en een wandel arrangement voor u samengesteld voor 2 of meer dagen, waarbij u kunt genieten van de fraaie natuur en prachtige omgeving.

Kijk op onze pagina arrangementen voor meer informatie.