1. Maaseik is een mooi en gezellig stadje aan de Maas met diverse cultuur-historisch interessante bezienswaardigheden.
  2. Er zijn diverse interessante musea in Maaseik waaronder het apotheek museum, de Schatkamer met de belangrijkste kerkschatten van Limburg, het John Selbach museum waar u 4 eeuwen schilderkunst kunt zien, en de van Eyck tentoonstelling.
  3. Onder begeleiding van een gids kan men een stadswandeling maken eventueel in combinatie met een museumbezoek.
  4. Er zijn diverse uitstappen mogelijk naar o.a.: Heppeneert, een merkwaardig straatdorpje aan de westkant van de Maasdijk. De parochiekerk is hier een druk bezocht regionaal bedevaartsoort. Ontdek de geschiedenis van Aldeneik met de prachtige Sint-Annakerk en het wijndomein Aldeneyck waar u kunt proeven van Limburgse wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Op korte afstand van Maaseik liggen: Hasselt op 40 Km. Tongeren op 35 km. Maastricht op 28 km. Aken op 48 km.
  5. Diverse fiets- en wandelmogelijkheden via het goed bewegwijzerde knooppunten routenetwerk door bossen en natuurgebieden met de mogelijkheid ook een stukje Nederland te bezoeken.

Uitgebreide informatie over de mogelijkheden die er in de omgeving worden geboden en de diverse evenementen die er worden georgniseerd kunt u krijgen bij de dienst toerisme. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.